Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Edincik'teki evlerin restorasyonu ev sahiplerini memnun etmedi

Edincik

Bandırmanın Edincik Mahallesi'ndeki 17 tarihi evde yapılan restorasyon, ev sahiplerini memnun etmedi. İstiklâl Mahallesi, 1. Sokak'ta bulunan en az 150 yıllık tarihe sahip, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden kalma Eski Edincik Evleri”nin sahipleri Halil T

Bandırmanın Edincik Mahallesi’ndeki 17 tarihi evde yapılan restorasyon, ev sahiplerini memnun etmedi. İstiklâl Mahallesi, 1. Sokak’ta bulunan en az 150 yıllık tarihe sahip, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden kalma “Eski Edincik Evleri”nin sahipleri Halil Tozlu, Mehmet Kokola, Hatice Cura, Kadir İnceoğlu, Remzi Güler ve Altınser Karpuz, “Evlerimizin dışının restorasyonuna bir diyeceğimiz yok. Ancak evlerimizin iç dekorasyonu berbat. Çatılarımız akıyor. Çatılarımızın aralık kalması nedeniyle içeriye sansarlar bile giriyor. Bacalarımız yarım. Soba bile yakamıyoruz. Kapılarımız kapanmadığından, iple bağlıyoruz” dediler. Evlerinin iç dekorasyonu için ustanın bile gelmediğine dikkati çeken tarihi evlerde oturan vatandaşlar, “Restorasyon için uzun süre evlerimizden çıkarıldık. Bu süre içinde bizlere ev kirası ödendiği de doğru değildir. Yapılan restorasyonlar ise çok yarım kaldı. Evlerimizin içleri hiç yapılmadığından, oturmakta bile güçlük çekiyoruz. Bu sıkıntımızı anlatacak muhatap da bulamıyoruz” diye konuştular.
Balıkesir’in, “Büyükşehir” olmadan önce Edincik’in “belde” konumunda bulunduğu dönemde, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı tarafından başlatılan proje kapsamında, “Eski Edincik Evleri”nin, tarihi Safranbolu Evleri’ne benzetilerek turizme kazandırılması amaçlanmıştı. Bu bağlamda da, iki yılda tamamlanmak üzere ilk aşamada, İstiklâl Caddesi üzerinde 17 adet Osmanlı ve Selçuklu döneminden kalma eski evin restorasyon yatırım bedeli 920 bin lira olarak belirlenmişti. Proje yatırım bedelinin ise Balıkesir İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanacağı bildirilmişti.
Edincik’te 60’a yakın Osmanlı ve Selçuklu döneminden kalma tarihi ev bulunuyor.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı